Purmerend
Zuidoostbeemster
Middenbeemster
West- en Noordbeemster
Ilpendam
Neck
Purmerland en Den Ilp
previous arrow
next arrow

Activiteitenplan VVO Purmerend 2019

Onze activiteiten

Wij vervoeren dagelijks met 3 bussen in de gemeenten Waterland/Purmerend/Beemster/Wormerland ouderen van deur tot deur. Wij rijden 5 dagen in de week van 9.00 uur tot 17.00 uur. Afspraken bij medici en/of ziekenhuis hebben voorrang boven boodschappen, clubjes of informele afspraken. Maar in de praktijk kunnen we de vervoerswensen bijna altijd honoreren.

Ons doel

Wij streven ernaar om punctueel onze vervoersafspraken na te komen. Wij maken met onze 3 bussen gemiddeld 70 ritbewegingen per dag en rijden totaal ongeveer 100.000 KM. per jaar

Onze kerntaak is het vervoer van ouderen boven de 55 jaar binnen de regio Purmerend. De vervoersfrequentie per lid is zeer verschillend: sommige leden laten zich wel 3 keer per week vervoeren en anderen maar 5 keer per jaar.

Onze bussen

Wij verzorgen het vervoer met 3 bussen, die geschikt zijn voor personenvervoer met uitschuifbare treeplank en steunstangen. Wij kunnen 6 personen tegelijk vervoeren met 4 rollators. Twee bussen zijn Mercedes Sprinters euro 5 en de nieuwste bus (euro 6) komt in juni 2019 in bedrijf. We houden de ontwikkelingen wat betreft electrisch rijden nauwgezet in de gaten.

Voor wie?

Het betreft ouderen die sociaal actief kunnen blijven omdat wij deur tot deur vervoer aanbieden, wat geheel door vrijwilligers wordt uitgevoerd. Het betreft mensen die over het algemeen nog wel actief kunnen zijn maar moeilijk zelf in hun vervoer kunnen voorzien omdat bv openbaar vervoer te grote loopafstanden met zich meebrengt.

Onze uitvoerenden

Wij werken met ongeveer 50 vrijwilligers voor ruim 300 leden. Onze kosten worden gedekt door een vast lidmaatschap van 80 euro per jaar per lid, reclame- en donatie-opbrengsten en aanvullende gemeentelijke subsidies. Er worden geen vergoedingen betaald. De 35 chauffeurs, de 12 telefonisten en de 5 bestuursleden doen dit op geheel vrijwillige basis.

Status

Wij zijn een geregistreerde ANBI instelling.

Sponsorenheader1
Sponsorenheader2
Sponsorenheader 3
previous arrow
next arrow